Három ország szakemberei az utánpótlásról és az edzőképzésről

2013. április. 29., 21:35   |    

Három ország szakemberei az utánpótlásról és az edzőképzésről

Három ország futballszakemberei találkoztak hétvégén Nagykanizsán. A szakmai összejövetelen az együttműködés lehetőségét is megvitatták.

A házigazda magyar mellett horvát és szlovén szakemberek vettek részt azon a szakmai találkozón, amelyet az MLSZ Edzőképző Központja kezdeményezett. Mindhárom ország küldöttsége ismertette saját utánpótlásképzésének felépítését, illetve az edzőképzést.

- A cél egyértelmű, olyan környező országokkal is szeretnénk együttműködni, ahol arányait tekintve a labdarúgásba sok gyermek kerül - mondta Szalai László, az MLSZ Edzőképző Központ igazgatója. - Szükségesek az ilyen irányú tapasztalatok, ezzel is bővíthetjük szakmai ismereteinket, és az elkövetkezendőkben mind az ilyen fajta, mind az olyan jellegű közös munkának lehet jövője, mint például a közös utánpótlástornák rendezése.

Szalai László részletesen mutatta be a honi edzőképzés jellegét, a magyar labdarúgás utánpótlásának kiválasztási modelljét, az OTP-MOL Bozsik-program alapjait, valamint az elmúlt években hangsúlyossá váló akadémiai képzést.

A találkozón elhangzott: a magyar edzőképzésben egyértelmű a nyitás az utánpótlásban dolgozó szakemberek felé, akik egyben a sportág alapjának megteremtői is. Azt már a horvát részről a dél-zalai városba érkezett Sreten Cuk, a Horvát Labdarúgó-szövetség instruktora hangsúlyozta, hogy a fiataloknál nem szabad csak és kizárólag eredménycentrikusságban gondolkodni, sokkalta inkább olyan szakemberek kellenek a rendszerbe, akik keze alatt valóban a képzésen van a hangsúly.

A megbeszélésen külön hangsúlyosak voltak Branko Elsner szavai, ő a szlovénok futballszövetségének részéről mint az edzőképzés első embere volt jelen. Részletesen mutatta be labdarúgásuk működési környezetét, amely egy mindössze kétmillió lakosú országban is lehet eredményes.

A hírkategória további hírei

Bozsik Program fejlesztések
Jó példa a Bozsik-program Európában
Bozsik Program fejlesztések
Bozsik tanévnyitó – élményfutball kicsiknek és nagyoknak
Bozsik Program fejlesztések
Szombaton Bozsik Tanévzáró Gyermeklabdarúgó Fesztivál
MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop