Minden korábbinál több gyerek futballozik az MLSZ égisze alatt

2018. november. 13., 10:47   |    

Minden korábbinál több gyerek futballozik az MLSZ égisze alatt

Tovább nőtt az OTP Bank Bozsik-programban futballozó gyerekek száma, rekordot döntött a középiskolásoknak kiírt Fair Play Cup indulóinak száma is.

Az OTP Bank Bozsik-program 2018/2019-es tanévében minden korábbinál több fiatal futballozik az ország különböző régióiban. Idén több mint hétezerrel nőtt az intézményi programban résztvevők száma, immár 113,750 gyermeknek rendeznek rendszeresen foglalkozásokat a tanintézményekben, közülük 40 ezret is meghaladja az óvodások száma. Jelentősen nőtt a bozsikos lányok száma is, immár több mint 30 ezren fociznak közülük az intézményi programban.

A középiskolásoknak kiírt Fair Play Cup ugyancsak rekordnevezést hozott, idén 874 csapat 8600 játékosa vesz részt a több fordulós sorozatban.

A Fair Play Cup, és az OTP Bank Bozsik-program is elindult az ősz elején, mindkét programban lezajlottak az első tornák, és a régiókban még idén befejeződnek a második rendezvények is. A Fair Play Cup első tornái októberben kezdődtek meg. A legjobb csapatok eljutnak a megyei döntőbe, ahonnan a regionális, végül az országos döntőbe lehet bejutni, utóbbit a tervek szerint május végén rendezik meg. Az országos döntőben diadalmaskodó lány- és fiúcsapatok értékes nyereményekkel zárhatják a bajnokságot. Az intézményi program számai mellett véglegessé vált az egyesületi program létszáma is, az évadban 65 523 labdarúgó szerepel az OTP Bank Bozsik-programban az egyesületekben.

Szociális program

A Grassroots szociális program valamennyi területén elkezdődtek a házibajnokságok, megyei és regionális tornák. A már hagyományos Nemzetközi Egyesített Teremlabdarúgó Tornára november 23-25. között Győrben kerül sor, ahol együtt futballozhatnak az értelmi fogyatékkal élők és ép társaik. A tornára 30 csapat nevezett.                                                                                                                                                                                              

A gyermek- és lakásotthonokban élők fiatalok körében is zajlanak a házibajnokságok, megyei tornák. A győztes csapatok január–február hónapban a Keleti Regionális Fesztiválon (Komádi), illetve a Nyugati Regionális Fesztiválon (Somogyvár) vesznek részt. A hajléktalanok decemberben a budapesti Fair Play Road Show Gálával zárják az éves grassroots programot. A veteránok tornasorozata is zajlik, 10 régióban, közel 40 csapat játékosai küzdenek a régiós győzelemért, amellyel jogosultságot szerezhetnek a nyári országos fesztiválon való részvételre.   


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop