Veretlenül zárt Belgrádban Budapest U14-es válogatottja

2014. május. 06., 14:24   |    

Veretlenül zárt Belgrádban Budapest U14-es válogatottja

Hétvégén nemzetközi tornán járt az OTP Bank Bozsik-program budapesti kiemelt tehetségeit foglalkoztató U14-es területi válogatott.

A tizenkét éve hagyományosan megrendezett belgrádi tornára először hívták meg Budapest válogatottját, a magyar csapatotaz A-csoportba osztották be a hazaiak és a macedónok mellé, a másik csoportban Ljubljana, Szarajevó és Gdansk korosztályos válogatottja került.

A házigazdák elleni nyitómeccsen parádés első félidőt követően Schön Szabolcs mesterhármasával már 4-0-ra is vezettünk, a belgrádiak 4-3-ra felzárkóztak ugyan, de a három pont a mieinké lett. A macedónok korosztályos válogatottját Schön találatával 1-0-ra vertük, így megszereztük a csoport első helyét.

A döntőben fiataljaink Gdansk válogatottjával csaptak össze. Mezőnyben végig nagy fölényben játszottunk, de a gólszerzés nem jött össze, 0-0 után tizenegyesek döntöttek a győztesről. A meccset a 10. pár büntető döntötte el, a szerencse itt nem állt mellettünk, a mindent eldöntő lövésnél a kapufáról a kapusunk hátára, majd onnan a hálóba pattant a labda.

A torna gólkirálya Schön Szabolcs lett 4 góllal, a torna legjobb kapusa címet Mózer Olivér érdemelte ki.

- Nagyszerűen teljesítettek a fiatalok, nagyon jól esett, hogy a torna végén minden riválisunk gratulált, és elismerte, hogy mi voltunk a legjobbak a viadalon, emellett óriási közönségsikert is arattak a fiúk. Egyedül a mi válogatottunk nem szenvedett vereséget a viadalon, a végén azonban nem volt szerencsénk, de a helyezésnél is sokkal fontosabb, hogy nagyon fontos nemzetközi tapasztalatokat szereztek a játékosok – mondta az mlsz.hu-nak Kiss László vezetőedző, az MLSZ budapesti szakmai igazgatója.

A magyar válogatott kerete:

Mózer Olivér (CSHC)
Szmola Bálint (MTK)
Nemes Ádám (FTC)
Fekete Márk (FTC)
Buzás Gergő (FTC)
Temesvári Attila (Honvéd)
Barta Barnabás (Honvéd)
Schön Szabolcs (Honvéd)
Darabont Gábor (Honvéd)
Ferkel Ádám (UTE)
Horváth Kevin (MTK)
Papp Dániel (MTK)
Dobos Áron (MTK)
Horváth Olivér (MTK)
Sebestyén László (CSHC)
Kovácsréti Márk (Vasas)

A hírkategória további hírei

Bozsik Program fejlesztések
Jó példa a Bozsik-program Európában
Bozsik Program fejlesztések
Bozsik tanévnyitó – élményfutball kicsiknek és nagyoknak
Bozsik Program fejlesztések
Szombaton Bozsik Tanévzáró Gyermeklabdarúgó Fesztivál
MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop