Lezárult a 15 évesek kiválasztó tábora

2012. február. 26., 11:10   |    

Lezárult a 15 évesek kiválasztó tábora

Csütörtökön kezdődött és vasárnap zárult le az 1997-es korosztály kiválasztó tábora az MLSZ telki edzőközpontjában.

Az OTP-MOL Bozsik-program részét képező kiválasztón öt területi válogatott vett részt (Kelet-Magyarország területi válogatott, Nyugat-Magyarország területi válogatott, Dél-Magyarország területi válogatott, Közép-Magyarszág területi válogatott, Budapest területi válogatott) összesen 100 játékossal. Az MLSZ szakmai stábjának tagjai, a megyei szakmai igazgatók és edzők három nap alatt tíz mérkőzésen figyelték meg a fiatalokat.

 

- Az első napon minden játékos hatalmas bizonyítási vággyal, felfokozott érzelmi állapotban vetette bele magát a küzdelembe, később azonban a gyerekek megértették, mit várunk tőlük, higgadtabb lett a játékuk, így mindenki jobban megmutathatta valódi tehetségét - mondta a táborzárás után Kiss Baranyi Sándor programvezető. - A rövid idő ellenére a végére kimondottan jó közösséget alkottak a játékosok, ami biztató a jövőre nézve, ilyen légkörben később is felszabadultan, saját magukat adva tudnak futballozni a fiatalok. A négy nap nem kizárólag a gyerekekről szólt, összesen hat szakmai értekezletet tartottunk a megyei szakmai igazgatóknak, akik az MLSZ szakmai filozófiája kapcsán kaptak fontos információkat, valamint instrukciókat hallgattak meg arról, hogyan tudják megvalósítani a Bozsik-program célkitűzéseit.

Az MLSZ szakmai stábjának tagjai a következő hetekben mindenre kiterjedő elemzést készítenek a tapasztalatokról, és a kiválasztó tábor legjobbjai áprilisban már nemzetközi tornán viselhetik a magyar válogatott mezét.

 

- Ez a tábor egy hosszú kiválasztásai folyamat egyik fontos lépcsője, az ide eljutott száz játékos jelentős százaléka mostanra már komoly klubokban, vagy akadémiák csapatában szerepel- fogalmazott Both József, az MLSZ szakmai igazgatója. - A gyerekek húsz megyei igazgató, húsz megyei edző és tíz szövetségi edző előtt mutatták meg tudásukat, ezen kívül élettani, pszichológiai felméréseken is részt vettek. Nagyon sok információt szereztünk a játékosokról, ezek alapos elemzése után választjuk ki azt az ötven fiatalt, akik a korosztályos válogatott bő keretét adják majd, és áprilisban részt vesznek két olaszországi tornán. A kiválasztási folyamat ezt követően is folytatódik, célunk, hogy minél többet foglalkoztassuk a játékosokat a bő másfél év múlva esedékes első tétmérkőzésekig.   

 

 

A kiválasztóról készült fotógalériánk ITT tekinthető meg
 


A hírkategória további hírei

Bozsik Program fejlesztések
Jó példa a Bozsik-program Európában
Bozsik Program fejlesztések
Bozsik tanévnyitó – élményfutball kicsiknek és nagyoknak
Bozsik Program fejlesztések
Szombaton Bozsik Tanévzáró Gyermeklabdarúgó Fesztivál
Bozsik Program fejlesztések
BL-győztes labdarúgóval fociztak a gyerekek a Grassroots Fesztiválon
MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop