Válogatott játékosok választják ki a Bozsik Bajnokokat

2016. november. 07., 16:01   |    

Válogatott játékosok választják ki a Bozsik Bajnokokat

Az MLSZ és az OTP Bank által közösen indított Bozsik Bajnokok elnevezésű programban keresik az ország legkitartóbb és legkülönlegesebb Bozsik-palántáit.

Az ország legkülönlegesebb futballtehetségeit keresi a Bozsik Bajnokok program – a kiválasztott fiatalok májusban egy gálameccsen, néhány felnőtt válogatott focistával kiegészülve mérkőznek majd meg egymással a Magyar Kupa-döntő napján. A Bozsik Bajnokok keleti válogatottjához Gera Zoltán, Nyilasi Tibor, Elek Ákos és Bognár István, nyugati válogatottjához pedig Juhász Roland, Király Gábor, Pádár Anita és Hajdú B. István csatlakozott csapatkapitányként.

A több hónapon keresztül zajló program az ifjú tehetségek felkutatásán és felkészítésén túl lehetőséget teremt arra, hogy az egész ország megismerje a fiatal generációk kiváló labdarúgóit, illetve betekintést kapjon a sportolók mindennapjaiba, a felkészülési időszak kihívásaiba, a mentori munkába és a csapatok összekovácsolódásába.

A most bejelentett program első fázisában az OTP Bank Bozsik-programban résztvevő koordinátoroké, pedagógusoké lesz a főszerep. November 15-től február végéig nevezhetik 10-14 éves sportolóikat a bozsikbajnokok.hu oldalon. A nevezési szakaszt követően márciusban zajlik a kiválasztás az MLSZ szakmai irányításával és a mentorok segítségével. A 18-18 kiválasztott gyerekből áll majd össze a nyugati és keleti csapat. A nyugati csapat kapitányai: Hajdú B. István, Király Gábor, Pádár Anita és Juhász Roland, a keleti csapatot pedig Nyilasi Tibor, Gera Zoltán, Bognár István és Elek Ákos vezetik.

A csapatkapitányoknak bőven lesz merítési lehetőségük, hiszen az OTP Bank Bozsik-program intézményi részében jelenleg 102 ezer fiatal focizik (közülük 25 ezer lány és 30 ezer óvodás).

A kiválasztást követően kerül majd sor a tavaszi szünetben az első közös edzésekre, a csapatok összeállítására, amit már a csapatkapitányok koordinálnak. A program fináléját május 31-én, a Magyar Kupa-döntő napján rendezik. A gyerekek – kiegészülve a csapatkapitányokkal – a Groupama Arénában mérhetik össze majd tudásukat a nézők előtt.

- Pályafutásom során mindig szem előtt tartottam, hogy minél többet legyek gyerekek között, mert annak idején, gyerekként nagyon sokat jelentett nekem, ha neves felnőtt játékosokkal találkozhattam. Próbálunk minél aktívabban részt venni a programban, biztos vagyok benne, hogy nemcsak a gyerekek, hanem a mentorok számára is nagy élmény lesz a májusi közös mérkőzés
- mondta a sajtótájékoztatón résztvevő egyik csapatkapitány, Juhász Roland.

A Bozsik Bajnokok program az OTP Bank támogatásával valósul meg, hiszen a pénzintézet évek óta elkötelezett a hazai utánpótlás-nevelés támogatása mellett.


A hírkategória további hírei

Bozsik Program fejlesztések
Jó példa a Bozsik-program Európában
Bozsik Program fejlesztések
Bozsik tanévnyitó – élményfutball kicsiknek és nagyoknak
Bozsik Program fejlesztések
Szombaton Bozsik Tanévzáró Gyermeklabdarúgó Fesztivál
Bozsik Program fejlesztések
BL-győztes labdarúgóval fociztak a gyerekek a Grassroots Fesztiválon
MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop